13 Şubat 2013 Çarşamba

Elmalı İrmik Tatlısı

İşte bu tadı cidden seviyorum! Hem kolay, hem hızlı, hem de hafif! Süper tembel işi, pek havalı!

Ve laf aramızda, anne yardımı hiç gerekmiyor. ;)



Malzemeler:

2 pk hazır irmik tatlısı
1 lt süt
1/2 çay bardağı toz şeker
2 elma
2 çubuk tarçın
Toz tarçın

Önce elmalar:

2 elma güzelce kabukları soyulup, çekirdekleri çıkartıldıktan sonra rendelenir. Rendelenmiş elmalar tavaya alınıp üzerine şeker dökülür. Suyunu salana kadar dokunmadan öyle bakılır. Suyunu salınca çubuk tarçınlar ve renk vermesi için biraz da toz tarçın eklenir ve karıştırılır. Elmalar suyunu çekip yumuşayınca pişmiştir.


2 paket irmik tatlısını arkasındaki tarife göre pişiriyoruz. Resimdeki gibi bir kabı hafifçe ıslatıp, irmik tatlısının yarısını kaba döküyoruz ve üzerine elmaları yayıyoruz. Kalanını da üstüne döktükten sonra tarçın serpip soğuyana kadar bekliyoruz. Soğuyunca buz dolabına doğru kendisini alıyoruz (Sıcakken dolaba konmuyormuş bunlar). 3-4 saat dolapta güzelce soğuduktan sonra afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder