13 Şubat 2013 Çarşamba

Airfryer Susamlı Patatesli Tavuk Baget Tarifi

 Canım Philips Airfryerım ile yaptığım, kendimden uydurma bir tarif! Susamlı patatesli tavuk!

Malzeme Grubu:

2 adet tavuk baget (bu resimdekiler bagetti, değil mi?)
2 adet orta boy ya da 1 adet büyük boy patates
2 kaşık yoğurt
Kaşar Peyniri
Sıvı yağ
Susam, Kekik, Kırmızı Toz Biber, Tuz




Bagetlere bıçakla çizikler yapıyoruz (ki içleri de pişsin). Patatesleri küp küp doğruyoruz. Bir kapta tüm baharatları karıştırıp, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek bir sos hazırlıyoruz. Tavuk bagetleri ve patatesleri bu sosun içine atıp iyice yediriyoruz ve mümkünse en az yarım saat üzerini kapatıp buzdolabında bekletiyoruz.


Airfryer bu yemeği 160 derece de pişirecek. Ayarlayıp çalıştırıyoruz ve 160 dereceye ısınınca tavuk ve patateslerimizi sepetine alıyoruz. 10 dakika sonra çıkartıp sallayarak patates ve tavukları döndürüyoruz (bagetler çatal desteği istedi). Ne kadar kızardığına bakıyoruz, tahminimce daha olmamıştır. 5 dakika sonra bir daha bakıyoruz ve yine biraz sallıyoruz. Bir 5 dakika daha geçiyor ve o arada gidip biz de salata falan yapıyoruz. Yine açıp bakıyoruz. Pişip kızardılarsa, üzerine kaşar rendesini (açıkçası evde dilimli kaşar vardı onu kullandım) ekliyoruz ve peynirler kızarana kadar 180 dereceye getirip pişirmeye devam ediyoruz.  


Afiyetler olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder