26 Ekim 2012 Cuma

Yufotto!


Yufotto börek yapmaya çalışırken kalan malzemelerden uydurduğum, mutlaka birileri bir şeye bu adı vermiştir diye tahmin ettiğim bir şey ama varsa da ben ne olduğunu bilmiyorum. Yığınla aldığım böreklik yufka sürekli paralandığından yufotto'yu önceden anlatayım dedim. Sanırım önümüzdeki günlerde sürekli yiyeceğim çünkü.

Yufotto
1 kişilik, kolaydan da öte

1 yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1/5 çay bardağı sıvı yağ (böyle deyince daha profesyonel duruyor)
Aldığı kadar paralanmış yufka
Tuz, karabiber

Yufkalar hariç bütün malzeme birlikte çırpılır. İçine yufkalar didiklenir. Didiklenir karıştırılır, didiklenir karıştırılır... Artık yufkaların ıslanmayacağına kanaat getirildiğinde yufka eklemek bırakılır. Sonra yağsız büyük tavaya omlet gibi yayılır (çok kalın olmasın). Önlü arkalı pişirilir.

Afiyet olsun!

2 yorum: